Follow Us

Buteyko Breathing Practitioners
The Netherlands

Dick Kuiper – Zevenaar

Na mijn studie ben ik naar Nieuw Zeeland vertrokken. Ik heb er zes heerlijke jaren gewoond, van 1994 tot 2000, terwijl ik als docent bij de universiteit werkte. In 1997 kreeg ik last van astma, gelukkig in lichte mate. Daarvoor had ik wel allerlei allergieën, maar astma was nieuw voor me. In Nieuw Zeeland was de Buteyko Methode al redelijk bekend, dus iemand raadde me aan een Buteyko cursus te volgen. Na het volgen van de Buteyko cursus verdween mijn astma, en bovendien voelde ik me veel energieker. Ik besloot de opleiding tot Buteyko Therapeut te volgen die aangeboden werd door het Buteyko Institute of Breathing and Health (Australië). Na een tijd als Buteyko Therapeut in Nieuw Zeeland gewerkt te hebben, ben ik in 2000 naar Nederland teruggekomen met als doel ook hier de Buteyko Methode bekend te maken. Ik heb in Nederland meer dan 2500 mensen mogen begeleiden, en heb een boek over de Buteyko Methode geschreven. In de loop der jaren heb ik met vele ervaren collega’s samengewerkt, zoals Jennifer Stark (Nieuw Zeeland), Patrick McKeown (Ierland), Christopher Drake (Bangkok) en Vladimir Sukhonosov (Rusland). Sinds 2008 heb ik ongeveer 80 Nederlandse Buteyko Therapeuten opgeleid. Ik hoop dat de Buteyko Methode ook u kan helpen bij het bereiken van een sterk verbeterde gezondheid.

T: 0316 – 76 90 93
www.buteyko-instituut.nl
dick.kuiper@buteyko-instituut.nl

 

Marc Scheffer and Mathilde Scheffer-Holzapfel

In 2009 kwamen wij (Marc en Mathilde) door Buteyko therapie te volgen van hardnekkige en steeds terugkerende gezondheidsklachten af. Mathilde had jarenlang last van holte ontstekingen, vermoeidheidsklachten en neerslachtigheid en raakte Burn-out. Marc had last van longklachten waardoor hij veel moest hoesten en soms wekenlang uit de slaap gehouden werd. Na het beoefenen van de Buteyko methode verdwenen de klachten. We werden door deze bijzondere methode gegrepen en besloten de opleiding tot Buteyko ademtherapeut te volgen bij de Buteyko Academie. Na het afronden van de opleiding en het met succes begeleiden van 30 cliënten onder supervisie, werden we lid van de vereniging Buteyko Therapeuten Nederland en startten in april 2010 Buteyko Praktijk Scheffer. Daarin zetten we ons fulltime in om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren. We hebben onze aanpak versterkt met onze kennis uit de coachingswereld (persoonlijke begeleiding) en het onderwijs (trainingsaanpak). Herstel van stressbestendigheid is een van onze speerpunten omdat wij zien dat stress een grote rol speelt in het verzwaren van de ademhaling. We begeleiden zowel volwassenen als kinderen vanaf 5 jaar. Cursisten hebben een heel diverse achtergrond en leef- werksituatie. We hebben (uit eigen ervaring) speciale affiniteit met zowel het bedrijfsleven, gezondheidszorg, wetenschap, onderwijs, sport en de muziekwereld. 0570 676 878 (ma. t/m vr. 9.00-19.00 uur)
www.buteyko-ademtherapie.nl
info@buteyko-ademtherapie.nl

Gerhard Dekker Buteyko Wageningen

Mijn naam is Gerhard Dekker. Sinds mijn kindertijd heb ik last gehad van allergieën, hiervoor kreeg ik medicijnen. Eind jaren ’80 heb ik een vermoeidheidssyndroom ontwikkeld. In de jaren ’90 kreeg ik astma. Hiervoor kreeg ik medicijnen. In 2002 kwam ik in aanraking met de Buteyko methode. Wat me aansprak was de mogelijkheid dat je gezond kon worden zonder medicijnen. Ik heb toen een Buteyko cursus gevolgd. Het resultaat van het toepassen van Buteyko was dat ik geen medicijnen meer nodig had, nog voor allergie, nog voor astma! Mijn energie kwam weer terug. In 2010 heb ik de opleiding gedaan om zelf Buteyko therapeut te worden. Sinds 2012 is hiervoor stichting ‘Buteyko Lucht Op!’ in het leven geroepen. Ik vind het een voorrecht om aan volwassenen en kinderen mijn kennis en ervaring door te mogen geven.

My name is Gerhard Dekker. Since my childhood I suffered from allergies, for which I used medicines. In the eighties I developed a chronic fatigue syndrome. In the nineties asthma added to this, and my medicine use increased. In 2002 I came in contact with the Buteyko method. What appealed to me was the possibility of being healthy without having to use medicines. I followed a Buteyko course. The result of practicing the Buteyko method were that I didn’t need any medicines anymore, neither for allergies, nor for asthma! My energy returned. In 2010 I followed a training to become a Buteyko therapist myself. Since 2012 a foundation was established for this ‘Buteyko Lucht Op!’; in Dutch this is a funny way of saying: ‘Buteyko gives air and relieve’. I think it is a privilege to pass on my knowledge and experience to both adults and children.

Gerhard Dekker
Buteyko therapeut sinds 2010
More info: www.buteykoluchtop.nl
mail: info@buteykoluchtop.nl

Sonja Pellen, RelAxCo

Mijn naam is Sonja Pellen. Ik ben 55 jaar jong, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen en woon in Nijmegen. Reeds geruime tijd voer ik een praktijk voor Counselling en Reiki en heb daar sinds 2014 de Buteyko Ademtherapie aan toegevoegd; een fantastische aanvulling op mijn praktijk! In 2013 hoorde ik voor het eerst over de Buteyko Methode. Jarenlang was ik zelf chronisch neusverkouden en ook jarenlang gebruikte ik neusspray voor het slapen gaan. Uiteindelijk heb ik een Buteyko cursus gevolgd en een week na de eerste cursusdag was ik al van mijn neussprayverslaving af. Tot op de dag van vandaag is mijn neusverkoudheid verdwenen.

Ik was al snel van mening dat de Ademtherapie volgens de Buteyko Methode heel goed aansluit bij mijn praktijk voor Stresscounselling en Reiki; een bewuste manier van ademen volgens de Buteyko Methode ontspant, herstelt en geneest. Na de opleiding tot Buteyko therapeut begin 2014, ben ik direct gestart met de begeleiding van cliënten met klachten gerelateerd aan chronische hyperventilatie.

My name is Sonja Pellen. I am 55 years young, married and mother of two adult children and live in Nijmegen. For quite some time I perform a practice for Counselling and Reiki and added The Buteyko Breath Method since 2014; a fantastic addition to my practice! In 2013 I heard about the Buteyko Method for the first time. I had a chronically nose cold myself and I used nasal spray before going to bed for years. I signed in for a Buteyko course and a week after the first day of the course, I was already cured of my nasal spray addiction. Until the present day my nose colds are gone. I was convinced that the Breath therapy according to the Buteyko Method would fit very well to my practice for Stresscounselling and Reiki. A conscious way of breathing according to the Buteyko Method relaxes, regenerates and heals. After the training to become a Buteyko therapist beginning 2014, I immediately started with the guidance of clients with complaints related to chronical hyperventilation.

Sonja Pellen
More info: www.relaxco.nl
Mail: info@relaxco.nl

Monique Engels, Buteyko Capelle

Mijn naam is Monique Engels(1952), van origine antroposofisch geschoolde muziektherapeut en ik ben in 2013 op een bijzondere manier in aanraking gekomen met de ademmethode van dr Buteyko, toen ik deze erg nodig had. Ik ben fulltime mantelzorger voor mijn echtgenoot.
In aansluiting op de cursus van het Buteyko Instituut heb ik de opleiding gevolgd bij Dick Kuiper en Patrick Mckeown aan de Buteyko Academie in Wageningen(NL).
Sindsdien (2014) begeleid ik de mensen die deze uitdaging, op de goede manier met hun adem leren omgaan, ook aandurven, in mijn praktijk Buteyko Capelle in Capelle aan den IJssel (bij Rotterdam).

Tel. +31-10-7515056
www.buteykocapelle.nl
mon.engels@gmail.com

René van den Heuvel – De Leefstijlspecialist

“Chronische hyperventilatie is een aandoening waar ik veel last van heb gehad.”

“Ik werd een paar keer per week hyperventilerend wakker met een zware druk op m’n borst. Dan stond ik op en had tientallen seconden last van een verlamde arm. M’n hart ging tekeer en ik had het gevoel flauw te gaan vallen. Soms overkwam dit me meerdere malen per nacht. Overdag was ik kortademig, had last pijnscheuten in m’n borstgebied en een broeierig, verhit gevoel. De dokter zei dat het onschuldig was. Hoe kan zoiets onschuldig zijn als je weet wat je voelt?”

“Het moest echt anders. Ik vond de Buteyko Methode en verhielp mijn klachten. Mijn fascinatie voor de ademhaling groeide en ik reisde naar India, China en Rusland om me te verdiepen. Ik durfde ook naar de wereld in mij te gaan kijken. Dat gaf inzicht in m’n gedachtepatronen, de invloed daarvan op m’n keuzes en m’n gezondheid.”

“Ik ontdekte dat het vak van Buteyko therapeut (sinds 2014) bij mijn kwaliteiten past: goed kunnen luisteren, aanmoedigen, helpen en enthousiasme. Herboren is een woord dat past bij ademtraining, maar het is ook de betekenis van m’n voornaam. Ik ben René. Wie heeft jou leren ademhalen?”

Web: www.gezondeademhaling.nl
Email: info@gezondeademhaling.nl
Facebook: rene.vandenheuvel.33
Youtube: Youtube Channel
Tel: 06-52519537

Jonker Coaching & Therapie, Amsterdam

Hallo, ik ben Renger Jonker. De Buteyko methode heeft mij bewust gemaakt van mijn ademhaling en wat een gezonde ademhaling inhoudt.
Deze was dermate ontregeld, dat ik als kind klachten had als kortademigheid, allergie, eczeem, astma, hooikoorts en met regelmaat long- en oorontstekingen. Ik had moeite me te concentreren en ik had woede uitbarstingen. Dit had grotendeels voorkomen kunnen worden door een diepe, rustige neusademhaling met een correcte tongpositie. In de tijd dat ik het ziekenhuis regelmatig bezocht, was er geen dokter of specialist die mij dit kon vertellen.
Eenmaal volwassen sliep ik met een open mond, zat ik te veel in mijn hoofd en er heerste onrust en vermoeidheid. Dit resulteerde in een burn-out.
Ik kreeg de kans om mij te resetten. Door mijn coach kwam ik in aanraking met de Buteyko methode. Naarmate ik beter werd, de rust terugkwam, de energie en creativeit, wilde ik hier alles van weten en ging naar Ierland om de methode te leren bij degene die hier het meeste van af weet: Patrick McKeown. Door deze methode te leren en te oefenen viel veel op zijn plek en ik begreep wat er aan de hand was en waarom. Sindsdien ben ik geheel klacht- en symptoomvrij en doe ik mee aan triathlonwedstrijden – zwemmen, fietsen en rennen aan een stuk.
De Buteyko methode maakt deel uit van mijn coaching en therapie pakket en bied ik aan vanuit mijn praktijk – Jonker Coaching & Therapie, Amsterdam.
“Net zoals te veel eten kan je ook te veel ademhalen. We denken er niet bij na omdat het automatisch gaat. De waarheid is dat we wel degelijk te veel kunnen eten en we weten ook wat daar de gevolgen van kunnen zijn.”

Phone: +31 6 2663 3003
Web: www.jonkercoaching.com
Email: renger@jonkercoaching.com