Follow Us

Buteyko Breathing Clinic Practitioners – Finland

Sirpa Peramaa MA. Dip. Buteyko – Tampere, Finland

Sirpa is one of the first persons to be certified as a Buteyko practitioner in Finland. Her passion as a Buteyko practitioner stem from being a chronic asthmatic for the past ten years. In addition, asthma has affected many members of her family and helping others to free themselves from this chronic condition is her motivation. She conducts clinics in Tampere.

Tel: +358 50 305 4051
Email: info@buteyko.fi
URL: buteyko.fi

Marketta Manninen

Marketta Manninen completed Patrick McKeown’s Buteyko practitioner course in London in March 2013. She has been working as a breathing instructor ever since.

She owns a registered trademark Hoitava Hengitys HB® (Healing Breathing). She gives lectures and courses to groups and individuals all over Finland. She also trains Hoitava Hengitys -practitioners.

People who attend Marketta’s breathing-classes include both private persons seeking for non-pharmaceutical approach for their health problems and also health-care professionals such as physiotherapists, speech therapists and masseurs.

Marketta has previously been working as a practitioner of alternative therapies, such as reflexology, but today concentrates solely to her greatest passion, which is working as a breathing coach.

Read more: http://www.hoitavahengitys.fi

Niina Sarjanoja – Tampere, Finland

Heippa! Minä oon Niina, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta puhuja ja oman onneni luoja. Oon myös personal trainer ja oon täydentänyt ammattitaitoani muun muassa NLP, Buteyko ja Oxygen Advantage -koulutuksilla. Intohimoni, jota joku kutsuisi työkseni, on auttaa muita omaksumaan terveyttä edistäviä elintapoja ja näin elämään terveempinä ja onnellisempina. 

Oon aina ollut urheilullinen ja tykännyt liikunnasta, mutta ihan kuten monelle muullekin, tie ei ole aina ollut helppo. Oon käynyt omat kamppailuni tasapainon löytämisessä liikunnan, ravitsemuksen ja ylipäätään elämän suhteen. Sen vuoksi haluan nyt auttaa myös muita löytämään sen saman tasapainon ja elämään elämäänsä onnellisena ja hyvinvoivana. 

Ennen vuotta 2018 en ollut kiinnittänyt juurikaan huomiota hengitykseeni enkä liioin ajatellut, että siinä voisi olla korjattavaa. Tuolloin en vielä ymmärtänyt kuinka suuri merkitys hengityksellä on terveyteen ja hyvinvoitiin. 

Tutustuin Oxygen Advantage® -hengitystekniikoihin ja päätin kokeilla saamiani harjoituksia ja ohjeita. Mulla ei ollut varsinaisia vaivoja, mutta jotkut merkit viittasivat siihen, että hengityksessäni saattaisi olla parantamisen varaa. Olin esimerkiksi aamuisin usein väsynyt ja tukkoinen. Pian harjoitusten aloittamisen jälkeen huomasin selkeitä muutoksia ja aamujen väsymys ja tukkoisuus alkoivat väistyä. 

Luonnollisesti innostuin aiheesta entisestään ja kun innostun jostain kovasti, haluan jakaa saamaani tietoa muillekin. Tiesin, että hengitysharjoituksista olisi apua monelle. Päätin kouluttautua sekä Buteyko että Oxygen Advantage® ohjaajaksi ja siitä lähtien oon opettanut asiakkaitani parantamaan omaa hengitystään ja näin ollen myös hyvinvointiaan. Jo lyhyessä ajassa oon päässyt todistamaan hienoja muutoksia ihmisten hyvinvoinnissa harjoitusten myötä. 

Oon onnellinen, että saan auttaa ihmisiä jakamalla tietoa ja ymmärrystä hengityksen ihmeellisestä maailmasta osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Saanko auttaa myös Sinua voimaan paremmin?

Phone number +358 40 939 4997
Email: niinasarjanoja@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ptniinasarjanoja
Instagram: @niinasarjanoja

Michael Cramm

Hi, my name is Michael Cramm. I am a clinical naturopath, nutritionist, kinesiologist, lecturer and meditation/yoga teacher from Helsinki, Finland.

Clinically, I specialize in Nutri-Spec metabolic nutritional therapy: Apart from my clinical work , I teach regular meditation classes and yoga based physcial exercise.

I really love to work with clients that are well motivated to learn about metabolic nutrition as well as exercise programs that include authentic movement, correct breathing and meditation.

I have offices in Lauttasaari, Helsinki and Kristiinankaupunki, Pohjanmaa.

You can read about me :

Read More: www.nutri-spec.fi
Website: www.stillpointmeditation.fi
Email: cramm.michael@gmail.com